nuffnang ads

Saturday, November 29, 2008

me @ Brisbane...IV (akhir I)


sori...lately aku xdapat nak berinternet kerana kekangan internet sepanjang duk UPM nie...
kedekut aarr UPM nie...nak kena daftar plak kalu nak guna tenet dia... :(

ok laaah..xnak kutuk upm lg...
skrg nie aku akan uplodkan serba sedikit pict utk hari terakhir aku kat Brisbane...

kami di arahkan utk kosongkan bilik sebelum jam 9.30am waktu sana...
tp kami siap2 kemas semua benda b4 p brekfast jam 7.30am...
kami daa xsabar2 nk balik sbenarnye...
dah siap kosongkan bilik, kami menunggu druang legar SSC tue..
kami ni bukan bleh duk diam...
kompom nak bergambar...
tambah2 kat sana ada jualan kamera..murah beb..dlm 105AUSD je...


nie pict yg aku sempat snap...
time nie kami daa duk kalut2 ambik pict2 poyo...



then daa penat menunggu bas,
jam 9.50 bas pun sampai...
kami pun bergerak menuju ke bas n naik aarr..


kami ngan aksi spontan kami....
menyusun beg dlm tmpt simpanan beg bas... :)

tp perjalanan kami menjadi sedikit lewat kerana kawan aku, mai..
dia ke hypermarket coz nk tukar kamera dia yang rosak kerana jatuh...
skrin dia jd xder display...
nasib baik laa dia dapat tukar, ambik kamera lain...
agak2nye kalu kat mesia, dapat x camnie???

oklaah..kami ke destinasi pertama...
iaitu tmpt pemandangan..

.
sape ntah snap pict nie...
igtkan xjadi...xsangka plak menjadi... :)


semua org xlepaskan peluang bergambar...
aku plak jadi jurugambar utk pict2 curi camni...
hehheeee...


nampak x bangunan ape kat sebelah tue???
aku pun lupa apa nama dia..
yg pasti ianya satu gereja...

ok laah...kami ke detinasi seterusnya..
iaitu chinatown..
kat sni cam betol2 kawasan org cine....
kami lunch kat sini...beli ape yg dyakini halal laa...
iaitu burger filet-o-fish mcD...
then jalan2 sambil ambik gambar sana sini...
hehheee...


lunch utk hari ini...burger filet-o-fish n coke...


gaya masing2...

lepas singgah chinatown...
kami ke satu kedai bebas cukai..
kat ctu aku beli satu hadiah utk abe fan sempena ngan wedding dia...
tp aku lupa plak nk ambik gambar hadiah tue...
lain kali laaah...

oklah...seterusnya aku nk uplod je pict...
coz daa malas nk bercerita panjang...
kesian kat mmber aku yg menunggu aku siap update blog nie...
hehehee...
juz enjoy d pict k... :)


its me wif pakcik koala...200 AUSD tau harga dia...
xmampu nak beli..ambik gambar pun jadi laaah...


we have been here... :)

ok laah...nnt aku sambung lg blog nie..
sori aarr..terpaksa bersambung coz tuan laptop nak guna...
hehehe...cau..!!!

Wednesday, November 26, 2008

me @ Brisbane...III

hurm...
nie daa masuk bhgian ketiga crita nie..
ekceli, hari ni (26november) merupakan hari terakhir kami training d sini...
meniti sesi training terakhir nie membuatkan aku rasa masa sangat lambat...
(nak balik...nak balik... :(( )
oklaah...
nie aku nk sambung cerita secara ringkas saje... :)


nie antara atlet yg sempat aku snap...
most of them here are from uitm n upm...

hurm...me?? im taking d pict laah...



nie lunch kami pd hari kedua...
sedih betol lah..dah ler hari ni aku ade event.. :(
makan utk alas perut je..xbg perut bbunyi..
.


kami je wakil dr UPSI... azura n safura...
azura main 400m lari berpagar...dr tganu...



orait...utk hari kedua tue aku juz dapat lompat sejauh 10.77 je..
xder ranking pun coz sni juz time trial...
sambil tue aku juz nk tau jauh mane aku lompat setelah setahun berehat...
hahahaa....nasib baik laa xder kecederaan ape2...
pict aku melompat xder aaarr....
xder org ambik pun...semua bz ngan acara masing2...


okieh...tamat kisah time trial..

skrg kita masuk kisah training plak...
bermula hari ke3-6 (23-26november) kami training je...
ada dua sesi setiap hari iaitu pagi n petang...
pagi bermula jam 8.00am n petang bmula 3.30pm...
kul8 sni, means kul6am kat mesia...
hhahaa..korang semua tgh syok tido lg time tue..
xpun baru bgn subuh.... :)
nie ada beberapa pict yang sempat aku snap ms training..
xder laa byk sgt...
kat sni ada matahari yg memancar tp mpunyai angin yg bertiup ke
ncang...
sejuk sampai ke tulang beb...
kalu jogging setengah jam pun xder nk peluh2 lg...
duk sni, kulit jadi kering...so kena apply losyen sokmo...
bibir pecah...so kena pakai laa ape2 yg patut utk pulihkan bibir tue..
antaranya pakai mentega atau madu...



nie sesi take 5...rehat sekejap...
daa penat2 lari pun, xpeluh2 gak...

camne laa nk peluh...

angin dia kuat n sejuk lak tue...




pandangan dr sudut lain...



daa siap training, kami buat sesi sendiri..
iaitu sesi bergambar...

nie laa antara gelagat kami...




tgk je laah gelagat diaorg nie...
aksi jurukamera lebih2 dr yg nk bergambar...

hahahaa...


nie plak antara pict dlm gymnasium dia..
gym dia jenis terbuka...

nmpk x aku yg bbaju merah tue..???

heheheee...


okeylah...nie je kot cerita pasal latihan aku kat Brisbane nie...
esok (27november) merupakan hari terakhir kami kat sni...
esok p jalan2...
dgr2nye nk p jumpa ngan uncle kanggaroo n auntie kaola..
kalu sempat, aku akan uplodkan kat sni pict2 diaorg eh...
nantikan bahagian terakhir me @ Brisbane nie...

mak!!!! anakmu sudah mahu pulang ke malaysia...!!!


Tuesday, November 25, 2008

me @ Brisbane...II

hehheee...
sempat ke aku nk postkan pasal Brisbane bahagian II nie???
hurm...aku try je laah...

oklah...bermula pada 21november, pada jam10 waktu brisbane (+2jam waktu mesia),
kami memulakan meeting sambil menunggu lunch kul11.30 nanti...
makanan kami dsediakan oleh pihak hostel tp utk bfast n lunch saje...
waktu mkn mlm kena cari sendiri...

kat bilik tv blok pompuan...
aku tukang ambik gambar, camne nk ade kat ctu...


then kul3, kami dkehendaki bkumpul n kami ke Griffith University, Gold Coast...


nie nama tempatnye...tp xder nama u plak...
xsempat nk snap nama u..bz training etek...


kiri atas: mai, fiona, pei yie
bawah: aku, nurul n ida

nie b4 game bermula..ari nie event aku xder.
so, aku juz training je laah harini...

dah siap2 training, aku n rakan2 bergambar sakan...
rumput dia hijau semacam, siap ada bau rumput lg...


hehehee..poyo je aku baring atas rumput dia... :p
tp best...rumput dia lembut n xgatal...
(macam iklan laa plak...)


nie pict yg aku sempat snap b4 kami naik bas pulang ke hostel...

heheee...
nie baru hari pertama..
nnt hari2 lain aku try pendekkan ceritanya...
FYI, waktu smayang kat sni awal...
subuh kul3.45am, zohor 11.45am, asar 3.10pm,
maghrib 6.45pm n isyak 7.45 kot...

jadual smayang daa hilang...
so bajet2 je laa time2 berikut utk smayang...

hehehee..ok laah...
aku mahu berehat...petang nnt ada latihan lagi...
cau...!!!

Monday, November 24, 2008

me @ Brisbane...I

hollaa semua...!!!
ari nie i nk update pasal aktiviti terbaru...
i malas nk story panjang2...so tgk je laah pict2 nie k..

nie program dia..acu baca molek2...Brisbane, Gold Coast, Australia tue...!!!
mau sawan nk g sana sendiri...hahahaa...

nak dpendekkan cerita, jam 5.00am, 20november gerak ke KLIA...
flite jam 9.00am...
subuh kat KLIA aku pada hari itu...:))
then sempat gak online jap, mencari cik faNa yg dah lama xkelihatan d alam maya...
then tepat jam 9.00am, kami pun mula terbang...
aku sempat gak aarr msg2 mak aku yg aku akan fly skrg...
flite tue transit kat sydney...



nie pict kat epot sydney...nama ape ntah epot dia... :)


dari kiri atas: maisarah, pei yie, aku,
kiri bawah: linda, huda, ana n fiona...

daa penat naik flite, kami pun sampai laa kat epot Brisbane lak...

dlm kul11 .00pm kot...
tapi nak djadikan cerita, ade beberapa beg 'hilang'...
kami terpaksa laa tggu kat epot tue sampai jam 12++
penat wo0o...

kul1.15am, 21november, kami pun selamat tiba tempat penginapan kami..
iaitu d 'Sport Super Centre, Brisbane..'
sini cam kompleks sukan kita aarr...
ok...
end of dis session...
nnt i sambung lagi k... :)

Thursday, November 20, 2008

me @ KLIA...

mengambil kesempatan yang ada,
aku nak bgtau yg aku sedang online kat KLIA masa nie...
hurm...
ari nie, 20november, aku akan bgerak ke BRISBANE, australia...
bersama budak2 olahraga seramai lebih kurang 50 orang,
ngan flight pada jam 0900 n djangka sampai kul14++ lupo laah...
hurm...
kat sana beza 2jam dr sni...
yg pasti subuh kul3.45 pagi... hahahaaa...
oklaah..malas nak panjang2...
jo0m kita pergi training kat sana...!!!!

Saturday, November 15, 2008

pembetulan...

hurm...
someone told me dat if i've been tagged by she/him, i cannot tagged them back...
so, i wan to mek sum correction laah....
i tak kan tagged sesape coz i xtau nak tagged sape...
hahaha....

Friday, November 14, 2008

i've been tagged by KakRine n faNa...

Alamak...td aku baca2 blog rakan2 aku n
aku dapati aku telah d TAGGED oleh dua org rakan aku nie...
iaitu KakRine dan cik Fana...
so terpaksa laah saya membalasnye... =)


..."7 things about me"...

1. Saya Sangat Suka Kucing...

bestnye tgk diaorg tido...!!!

saya memang giler sket pasal kucing...entah kenape, asal nmpk kucing je terasa tenang n nak usap ia...hurm....kalu dapat pegang kepala ia kejap pun daa ok...
terasa tenang kejap kalu time tue tengah serabut... =)


2. Saya seorang Atlet, tapi...

tournament d hanoi, vietnam...

saya memang seorang atlet...saya aktif dari zaman sekolah sampai laa daa habis universiti...
tapi sekarang saya bercadang nak pencen coz daa malas nak bersukan utk negara... ;))
tapi sukan untuk diri sendiri tue ade aarr...
dulu dsebabkan sukan saya punya berat badan naik...
tp sejak tak bersukan nie, berat badan sy makin susut aarr...
camne nih??? org kata kalu lama2 bsukan, bile dah berenti, badan akan naik...
tapi aku nie sebaliknye...kenape eehh...??? hurm....


3. Saya suka jadi jurugambar...

kucing nie suka beraksi depan kamera tp skrg ia daa mati :(

saya sangat suka ambik gambar orang...
kalu dah dapat kamera n berada dsatu tempat yang happening, memang best rasanya...
terasa hepi biler pict yg di ambik tue chantek...!!!
tapi saya tiada kemahiran mengedit pict...nak belajar tp masih tiada kesempatan...
tapi sekarang kamera kesayangan sy dah hilang... :(
sedihnye...!!! sob...sob...sob...


4. Saya Suka Anime


saya suka anime...naruto, bleach, detective conan, death note etc...
hurm...biasanya aku akan baca manga diaorg setiap mggu, iaitu pd hari jumaat...
kalu ader masa, aku akan donlod jugak...tp skrg agak bz...
sekadar baca manga pun dah cukup hilangkan ketagih pada anime...

5. Saya sayang keluarga saya...

cantik kan loket nie...sape2 bleh belikan utk saya???

perkara kelima yg perlu anda tahu, saya sangat sayangkan keluarga saya...
sesiapa pun sayangkan keluarga kan...???
entah kenape, sy rasa nak jugak letak perkara nie :D


6. Hidup saya tidak lengkap tanpa Gadget...

nie suasana makmal bestari d moZaC...terdapat laptop sy dsana...

hehehe...biasa laa kehidupan sekarang nie, terasa tidak lengkap tanpa gadget di sisi kan??
antaranya hfon ke, kamera ke, mp3 ke, mp4 ke, ipod ke, laptop ke...
tapi dari benda yg tersenarai nie, laptop lah yg aku paling suka...
tp stakat nie, aku xpernah rasa cam nak mati kalu xngadap laptop sehari...
hehehee....hfon penting jugak...
untuk berhubung ngan mereka yg tersayang...!!!


7. Banyak lagi...

ekceli byk lg aku nak story...antaranya aku sangat suka kereta,


nie kete mak saya...

aku sayangkan motor aku (satu2nye harta aku buat masa skrg...),
aku suka pada kanak2...lebih2 lagi anak2 buah aku yang semakin bertambah nie...
dan..sebenarnye saya xpandai sgt nak mengarang...
tengok je laah bahasa dlm post nie, kejap2 guna 'aku', kejap2 guna 'saya'...
hahahahaaa....haih..
nasib baik laa xder cekgu BM sni...kalu x, sure kena futun markah...


...Lagi Satu...

1. What do you think of the most when you are alone?
Bestnye kalu bleh pegi ronda2 ngan kete...tp kete sendiri xder, camne nak pegi???

2.When it is a rainy night, what do you do most of the time?
tido dengan nyenyaknye disamping kucing tersayang...tapi kucing lebih suka tido atas almari.

3. If you’ll go on a date, what would you like to do?
pegi lepak kat kedai buku...tak romantik kan??? tp sy sgt suka buku!!!
pegi main boling sambil gelak ketawa pun best gak...hehehee....

4. What do you do when you see a full moon?
menikmati keindahan malam sambil pk, betol ke nie mlm nie bulan mengambang penuh???

5. Would you rather swim in the lake or dive in the ocean?
i luv to swim in the lake rather den diving...tp paling best kalu bleh terapung2 dlm air...

6. What would be the best partner of a good cup of coffee?
Biskut Hup Seng...!!!

7. If you’ll ask yourself a question now, what would it be?
Biler nak siap kerja nie??? duk berblogging je kerjanya....

8. If certain things in your life will fall apart, what will you do?
try hard to bangkit semula dari kejatuhan atau kegagalan itu...!!!

9. What was the hardest decision you made in your life so far?
berpisah dengan dia dan melupakan segala perancangan yang telah dbuat... :(

10. When your friends forget you, what will you do?
xperlah...mungkin diaorang ada org lagi penting dalam hidup diaorang yang diaorg perlu pk kan...

11.Shortest relationship?
entah....lupo..!!! heheheee...

12. Last gift you received?
hadiah dari sekolah mozac, sempena ngan tamatnye praktikal aku kat sana...
thanx cekgu...!!!

13. Last food you ate?
pisang...

14. Can you cook?
boleh...tapi xpraktik...nantilah saya praktik biler duk umah sendiri... :)

15. Last person who sends you a message?
someone named mr.adie77

16. What time did you wake up this morning?
5.00 am

NEXT..

1. I’ve come to realize that…
ekceli im feel lonely n dahaga....nak minum air putih laah...

2. I am listening to…
Westlife- I'm Flying Without Wings...
listening from my own blog...

3. Maybe I should…
having lunch after dis...

4. I love…......
main ngan anak2 buah..tp penat gak main ngan diaorg nie...
outdoor xtvt will make me feel great!!!

5. The best days of my life was…
get DPLI offer...

6. I don’t understand…
kenape aku susah untuk mbuat pilihan n mbuat keputusan utk mdapatkan pasangan hidup...
haih...im so soft-heart laaah....

7. I’ve lost…
my digital camera...!!! lepas raya ari tue, terus lesap..
ntah kemane ia mghilang... :(

8. People say…
entah laah..mane laa aku tau ape diaorang tue nak cakap...

9. Word that hurts you the most by your friend?
awak jahat...!!!
xtau laa dia bgurau atau mmg betol aku jahat....


10. The stupidest people you have ever seen?
my 1st abg ipar...can i???

11. The meaning of my screen name is…
tak tahu..yg aku tahu, maksud nama aku, safura = keemasan... :)

12. Love…
iz about give, take n care...

13. Loves that you feel like tagging
faNa... KakRine... DuduDarling... Enon...

hehehee...entah ape2 laa aku nie...
hahhahaa...daaa malas nk pk dah...
daaa..~~~

Wednesday, November 12, 2008

Selamatkan Handphone Anda...

Jangan berikan peluang kepada mereka yang mencuri telefon bimbit anda daripada menggunakannya. Jadikan ia tidak berguna supaya ia tidak lagi boleh dijual kepada orang lain.

Caranya mudah. Setiap telefon bimbit mempunyai nombor siri IMEI yang tersendiri. Anda hanya perlu mengetahuinya dan menyimpan catatannya.

Untuk memeriksa nombor siri IMEI ini, tekan simbol dan nombor berikut :-

* # 0 6 #


tanpa ruang kosong. (star hash kosong enam hash)


Nombor yang ditayangkan adalah 15 digit nombor yang unik bagi setiap telepon bimbit. Catatkan dan simpan ditempat yang boleh didapatkan semula.

Sekiranya telefon bimbit anda hilang, anda boleh melaporkan kehilangan telefon bimbit anda kepada pemberi khidmat telefon bimbit seperti TM, Maxis atau Digi.

Berikan nombor ini kepada mereka supaya ia boleh disenarai hitamkan. Sekiranya pencuri menukarkan kad SIM, ia masih tidak dapat digunakan kerana telefon bimbit sudah dihalang penggunaan.

Walaupun anda mungkin tidak lagi mendapat telefon bimbit anda, dengan menjadikan ia tidak berguna sudah cukup memuaskan hati. sekiranya setiap daripada kita mencatatkan nombor siri IMEI dan melaporkan nombor siri ini apabila kehilangan telefon bimbit
. Kes-kes kehilangan dapat dikurangkan kerana tiada guna mencuri telefon bimbit jika tidak boleh dijual dan digunakan.

Lakukan sekarang dan sebarkan kepada orang lain alang-alang dah hilang biar padan muka org yang curi tu pun tak leh guna juga ....

Tuesday, November 11, 2008

lirik hari ini..

SOLEDAD - WESTLIFE

If only you could see the tears in the world you left behind
If only you could heal my heart just one more time
Even when I close my eyes
There's an image of your face
And once again I come I'll relise
You're a loss I can't replace

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Walking down the streets of nothingville
Where our love was young and free
Can't believe just what an empty place
It has come to be
I would give my life away
If it could only be the same
Cause I can't still the voice inside of me
That is calling out your name

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Time will never change the things you tols me
After all we're meant to be love will bring us back to you and me
If only you could see

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Sunday, November 9, 2008

alamak...!!!

tayar depan motor aku bocor halus...
daa xder angin sangat dah, so xleh nk bawak aahh...
alamak...!!! xleh g jalan2 aarr ari nie...

kakak no2 aku msg...
dia kata husband dia nak ajak aku temankan dia p jemput adik dia kat airport...
adek dia kena naik wheelchair coz mabuk beranak kecik...
ader syarat...!!! AKU XLEH PAKAI JEANS...!!!
nanti mertua adik pd abg ipar aku tue membebel...
alamak...!!! abes tue aku nk kena pakai ape???

Friday, November 7, 2008

aktiviti hari ini...

pada jam 1.52pagi, bertarikh 07112008...

aku baru je lepas bukak frenster aku dan memberi testi kpd rakan2...
daa lama aku xbuat xtvt nie...
maklum aarr...busy semacam dtambah ngan malas...
huhuhuuu..
sori guys...i dont means to 4get u all...
juz kehidupan sekarang nie byk kekangan aarr...

kepada cik mariss, diharap kita dapat hang out sama2 b4 aku bz ngan masum...
kpd en.myzi, biler kita nk hang out sama2???
daaa lama DBE nie tggu BDJ en.myzi....
hehehee....dun worry...en.DAL daa xder hak nk marah saya... :p
hanya puan sri DBE je bleh halang saya...
kepada cik faNa...jo0m aarr kita p KL...
kalu xsempat, kita p main boling kat KB mall je laa eeh...
sori aarr kalu i nie terlalu bz bagi korang...
xdapat nk elak daah...

hurm...
aktiviti aku hari nie agak xtream aarr coz ari nie 4jam aku kat bilik komputer...
aku baik pulih pc kwn aku...tgk ape yg patut...
benci biler ader internet connection error....
ntah ler, myb updater dia kena serangan spyware yg melampau...

daaa sakit2 badan kat bilik komputer, aku mula ke halaman depan umah...
lepak2 jap..then bercadang nk pegi jogging kat taman tgku anis...
tetiba, tepon umah bbunyi...
o0owh...my lil sister call dr opis dia...
dia cakap yg pengasuh anak dia nk datang anta anak dia (nama adam) jap lg...
biasanya aku akan p ambik adam lepas isyak..
tp luks like pengasuh adam ader hal mlm nie...
so tpaksa anta awal...
erm...so, cancel laa plan aku nk p jog tue...

tpaksa laa tggu adam sampai...
sambil2 tggu, aku tengok2 motor n teringat yg myk itam dia daa lama cek...
so aku mula mencari alat2 motor aku yg aku bawak balik dr ukm dulu...
hehehehee....aku bukak skru tmpt myk itam tue n biarkan ianya kuar...
esok aku akan masukkan myk baru...hurm....daa pekat sgt daa myk tue...
memang patut dtukar daaah...

malam plak hujan turun...
mak aku balik lambat hari nie coz ader urusan kat PPD tanah merah...
dlm kul7.10 gak laa dia sampai umah...
kesian kat mak aku...
daa lepas smayang ape semua, kami plan nk makan malam...
macam biasa, kami pegi beli je...
huhuhuhuuu....

hujan turun lebat mlm nie...
so, yg kena pegi beli nasinya aku laah...
xkan nak suruh mak aku plak turun dlm hujan....
kemudian pegi beli tiket utk adek kesayangan aku yg duk kat tanjong malim tue...
dia balik weekend mggu depan...
best...best....
pastu adek ipar aku pun balik gak weekend mggu depan...
kompom meriah semacam kat umah aku nanti...
adeii...

daa lewat malam, si adam tue xnak tido lagi coz tggu mak dia balik dr tmpt kijo...
maknye kijo shif mlm mggu nie...
paling awal sampai umah, kul11.30...tp mlm nie kul1.10 dia sampai umah...
ntah ape2 laaa dia buat kat opis...
harap2 dia akan dapat kerja yg lg baik dr yg nie...
at least dia akan ada masa utk family dia...
hurm.....

jap lagi nk tido aah...sok byk benda lg nk buat...
tue je kot aku nk bgtau....
xder dah....huhuhuhuuu....

Wednesday, November 5, 2008

Ilmu Hitam Pesanan Dari PDRM...baca smpi abes...

Notis Penting!!! Sebarkan Kpd Wanita Yg Anda kenali...

Kebelakangan Ini, Sebahagian Kawasan Di Kuala Lumpur Diresahkan oleh Kejadian Mengerikan Yang Terjadi Hampir Setiap Hari. Diberitakan Ada Seorang Pengamal Ilmu Hitam Yang Berkeliaran Di Daerah-Daerah Di Kuala Lumpur, Sebahagian Besar Selangor Dan Juga Negeri Sembilan.



Sasarannya Adalah Wanita, Tidak Kira Muda Atau Tua Dan Tidak Mengira Paras Rupa. Penjahat Ini Berhasrat Untuk Memperkosa 2000 Wanita Agar Dapat Menyempurnakan Ilmunya. Sampai Ke Saat Ini Sudah Beratus-Ratus Mangsa Yang Berjaya Diperkosanya Dan Kebanyakan Terjadi Di Rumah-Rumah Kediaman Wanita-Wanita Tersebut.



Pihak Polis Tidak Dapat Mengesan Penjenayah Ini Karena Kesaktian Ilmunya. Cara Orang Ini Melakukan Kejahatannya Ialah Dengan Menjelmakan Diri Menjadi Seekor Nyamuk Kecil, Kemudian Menyusup Ke Kamar Wanita Yang Sedang Tidur, Menjelma Semula Menjadi Manusia Dan Dengan Kejam Dan Ganasnya Memperkosa Mangsanya.



Amat Sukar Bagi Pihak Berkuasa Untuk Menangkap Penjenayah Ini Kerana Setelah Selesai Memperkosa Gadis-Gadis Dia Akan Menjelmakan Semula Dirinya Menjadi Nyamuk Dan Ghaib Dari Tempat Kejadian. Sudah Beratus Ahli Ilmu Kebatinan Dari Segenap Ceruk Rantau Termasuk Dari Indonesia Telah Dibawa Untuk Membantu Pihak Polis Mengesan Dan Mengalahkan Penjenayah ini.



Tetapi Malang Sekali Kerana Ilmu Yang Ada Padanya Cukup Tinggi Dan Tak Termampu Untuk Ditandingi Oleh Sesiapa Dan Hingga Ke Saat Ini Dia Dikatakan Masih Berkeliaran Di Sekitar Lembah Kelang Untuk Mencari Korban Seterusnya Sehingga Berjaya Memenuhi Tuntutan Ilmu Hitamnya Iaitu Harus Memperkosa Sehingga 2000 Orang.



Bagi Wanita Yang Sering Tidur Sendirian, Mengunci Pintu Bilik Dan Lain-Lain Pintu Bukanlah Suatu Tindakan Yang Bijak Kerana Dengan Mengunci Pintu Bilik, Orang Lain Tidak Dapat Memberikan Pertolongan Dengan Segera. Seandainya Perkara Yang Tak Diingini Berlaku Keatas Diri Anda. Sekali Lagi Sampai Ke Saat Ini Belum Ada Yang Mampu Untuk Mengalahkan Ilmu Si Siluman Nyamuk Ini Kecuali Hanya Ada Satu Penangkal Yang Sangat
Mujarab Iaitu :



























RIDSECT



Membunuh Serangga Dengan Berkesan.


muauahahahahaaaa......

Monday, November 3, 2008

Ntah ape-ape...

Pada suatu petang, seorang gadis kampung yang bahasa inggerisnya kacau bilau, terlanggar seorang pelancong asing ketika sedang berjalan di sebuah Mall...

Gadis: I'm sorry...
...nie je perkataan inggeris yg dia tahu...
Pelancong: I'm sorry too...

Si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham ape yang diperkatakan oleh pelancong itu lalu menjawab...

Gadis: I'm sorry three...
Pelancong: What are you sorry 'for'...???
Gadis: I'm sorry five...

haih...nasib aarr budak nie mengira sampai 5 je...
kalu sampai beratus-ratus...
maunye pelancong tue kebingungan terus....
hehehee....

Wednesday, October 22, 2008

me n anak buah...adam al-haq

ho0llaa...
sepanjang cuti skolah nie, aku duk umah bersama anak buah aku aje...
nama dia wan muhammad adam al-haq bin wan muhammad al-hakim...
pergh...nama dia panjang yg amat...
nama adam nie pilihan adek aku...
sape sangka, pilihan nama anak pertama dia sama ngan pilihan nama anak pertama aku...
nasib aahh...so bila aku dpt baby nnt, tpaksa laa pilih nama lain...
huhuhuuuu....



saerah, adik adam n safura... :)

Tuesday, October 21, 2008

lirik utk hari ini....

hari nie aku bz sket...
nak p masuk bandar kb coz ader urusan yg perlu dselesaikan...
memandangkan WaLLaX aku ready utk dgunakan,
so, ari nie aku nk spend time ngan WaLLaX je laah...
sape WaLLaX???
ianya motor aku ms aku blaja kat ukm dulu...
hehehheee....aku namakan dia sempena ngan plet dia...
WLX...wallax..
orait aarr tue...
pg nie aku dengar lagu nie...cam best je...
LayaN...!!!!

D'Masiv - Cinta Ini Membunuhku



Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

[#:]
Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

[Reff:]
Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

[#] ~~ [Reff]

Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku...

Tuesday, October 14, 2008

tamat sudah praktikal,namun....

alhamdulillah...
tanggal 10 oktober 2008,
tamat sudah latihan mengajar yang aku lalui d sekolah MoZaC nie...
namun perjuangan belum berakhir...
masih banyak kekurangan n masih byk yg perlu dipelajari...
sedar tak sedar, selama 11 minggu aku kat skolah nie....
ekceli, latihan mengajar aku selama 12 minggu...
tp jadi terkurang seminggu coz minggu yg hilang tue merupakan minggu raya...
dlm minggu raya tue sepatutnya sekolah selama 3hari...
tp diganti pada hari sabtu selama 3kali sabtu...
(((sebenarnye, waktu aku sampai kat moZaC, cuti raya dah diganti awal2....heheheee...)))
insyaALLAH..segala apa yg aku pelajari kat skolah tue akan aku manfaatkan pd sekolah yg aku bakal ditempatkan nanti...

hurm...blog nie akan aku teruskan...
myb header dia akan ditukar jd tajuk lain plak...
agak2nye, jadik tajok ape eh...??
myb jadi tajok nama sekolah yg aku bakal ditempatkan nanti...

sekolah mane??? still menjadi tanda tanya...
eerk..kalu dapat skolah biasa2, mati laa aku... :(
tapi xper...anggap je ia sebagai satu cabaran...
selama ini aku dah terbiasa ngan cabaran di padang...
kini tiba lah masanya untuk menerima cabaran di tempat kerja plak...
byk lg cabaran dlm kehidupan nie..
hingga tak tersenarai...

ape2 pun..aku pasti akan merindui suasana kat skolah moZaC...
ngan studentsnye yg ader perangai mcm2 tue...
(biasa aarr..budak2 kan...)
pastu ngan cekgu cekginye yg agak happy-go-lucky...
siap suka bergo0ssiip antara mereka...
hahaahhaa...biasa aaarr...
hehehheee.....

Tuesday, October 7, 2008

sekembali dari cuti raya...

ape yeh nak story ari nie...
hurm....
hari nie saya nk story pasal perasaan saya bile masuk minggu nie...
minggu nie merupakan minggu terakhir saya kat skolah nie...
ader gak perasaan sedih nak tinggalkan semua nie...
coz suasana kat skolah nie daa sebati ngan jiwa nie...
kat skolah nie boleh bangunkan web cam moodle, drupal, jo0mla etc...
agak kena laa ngan jiwa aku sebagai developer b4 nie...
sure nanti aku akan rindukan suasana kat sni...
ngan student2 nakal aku tue...
dia org ok, baik n bijak...tp bab nakal tue mmg ader...
antaranya....
kelas 2 omega
ader budak tue mmg suka main game...
siap sorok2 monitor xnak bg org tgk dia main game...
tapi selalu gak kantoi...hahahhaaa... ((( cikgu kan berdaulat... )))
ader jugak yg suka wat hal sendiri...
kerja yg org suruh buat, dia xsiapkan...
biler org tanya, dia sengeh je memanjang sambil merayu2 kat cekgu, mintak tolong...

kelas 2 sigma
kelas nie baik sket dr kelas 2 omega...
budak2 dia dengar kata gak aarr...
tp ader gak yg suka buat hal...ader yg suka panggil2 cikgu...
ader yg suka panggil2 cikgu pastu tanya benda yg agak remeh...
ader yg xsuka pun panggil cekgu, pastu terkial2 ms buat sendiri...
last2 cekgu gak datang tolong....
budak2 pompuan plak suka admire kat 'jejaka kacak'....
nanti tiba2 bleh dengar diaorg duk sembang2 pasal jejaka kacak...
hahahaaaa....
biasa laaa..pompuan... :p

lagi 3 kelas aku xsempat nk discribe ari nie...
coz aku bz nk bangunkan LCMS sekolah guna moodle...
huuhuhuuu...habis laaa aku...
dia cakap, kalu benda nie xsetle dlm ms terdekat nie,
aku kena xtand...
huaaa....

Thursday, September 25, 2008

keseorangan...

bermula 24 hingga 26 september,
saya keseorangan ...
sorang diri kat bilik server tp ader2 aje pelawat datang sni...
pelawat tue cekgu cekgi sni aaarr...
datang guna internet, datang print kertas, datang tanya itu ini...
biasa aarr tue...
bilik nie daa jadik cam CC pun ader....
(menyediakan pelbagai servis berkomputer...huhuhuuu)

hari nie berseorangan...
namun hati n jiwa nie daa lama xder kat skolah nie...
sejak isnin lalu...
hati n jiwa nie daa ader kat umah kat kampung...
waaaa...xsabar nak balik umah...huhuhuuu....
i miss my mum so0ooo much...!!!

Tuesday, September 23, 2008

YA ALLAH,berikan ku kekuatan...

YA ALLAH YA TUHANKU...
aku mohon kepada MU ya ALLAH...
berikanku kekuatan untuk menghadapi hari-hari yang mendatang...
panjangkan akal fikirku untuk memikirkan penyelesaian kepada masalah yang mendatang...
berikan ku peluang untuk menebus kesalahan...
berikan ku peluang untuk terus membuat kebaikan...
berikan ku peluang untuk aku meneruskan hidup dalam keadaan aman ya ALLAH...

dikala ini aku terasa lemah...
dikala ini aku terasa teramat lemah...
sesungguhnya aku berserah kepadamu ya ALLAH...
berikan ku kekuatan ya ALLAH...
berikan ku kekuatan ya ALLAH...
berikan ku kekuatan ya ALLAH...

amin ya ALLAH...

apa yg harus aku lakukan???
terlalu banyak perkara berlaku dlm masa yang singkat...
inikah balasan yang aku harus terima...

Monday, September 22, 2008

isnin minggu ke10...

minggu nie merupakan minggu terakhir sebelum kita bercuti untuk berhari raya...
bagi saya, saya daaa xsabar nak balik beraya ngan family...
dah hampir 9 bulan saya tidak berlama-lama dirumah...
rindu betul ngan suasana kat umah...

rindu kat kucing saya...walaupun skrg nie hanya tinggal seekor,
saya tetap rindukan kucing2 sy yg dah xder tue....
dulu, tiap kali saya balik, kucing2 saya sure xlekang ngan saya...
ader sekor tue, nama dia TAM...
kalu saya balik je, sure nk tido ngan saya...
tp skrg dia dah xder...
mati keracunan kot...kesian kat dia...
tp redha je laah ngan kepergian dia...dah sampai ajal dia...

balik umah nanti, TEH akan menanti...
rindu...rindu...rindu kat kucing...
hehehheee...rindu kat WALLAX sama... ;)

baru sekejap tadi saya di temuramah oleh cekgu2 yg buat ROS kat sni...
alamak...lupa nk tanya
diaorang nie daripada mane...
hheheheee....

Friday, September 19, 2008

jumaat minggu ke9

jumaat minggu ke9...
kesihatan aku tidak mengizinkan aku untuk bergerak bebas sgt...
aku terkena selsema...dan hari nie makin terok...
rasanya lepas nie akan ok laa kot...

disebab ketidaksihatan aku ini, perancangan untuk berbuka bersama rakan serumah cheong terpaksa dbatalkan...
so hujung minggu nie duk umah je laah...
huhhuuu...
kul9.10 jap lagi ader kelas...
xtau laah camne nk bercakap ngan budak2 tue nanti...
harap2 diaorg akan bg kerjasama kat aku nanti...

:::...lagu-lagu raya mula berkumandang...sayunye rasa hati...:::

Thursday, September 18, 2008

network cable...

minggu nie nak bercerita tentang network cable..
minggu nie hajatnya nk sambung pasang moodle kat dalam server tue...
tp cam moodle tue ader masalah sampai menghilangkan mood kami nk meneruskannya...

tup tup...
mood kami lebih kepada network cable plak minggu nie...
hurm...aku setuju je ngan benda nie coz nanti...
biler aku daa tamat praktikal, cekgu ICT sni xder pembantu nk tolg dia buat benda nie...
kang terbengkalai lagi...

hurm...
ianya bermula ngan satu paip yg ader 1 cable...
trace punya trace, rupa2nye kat bilik sebelah je...iaitu bilik APD...
try buat itu ini, dapat laah kesan...

keesokannya, cekgu ICT nie trace lg satu paip...
rupa2nye dlm paip tue ader 4 kabel lain...
trace punya trace, rupa2nye cable tue ader kat makmal fizik n kimia...
kami buat lah ape yg patut ape semua...
then ari nie, selesai lah kes 4 kabel dr 1 paip tue...
rasa2nye ari nie trace paip lain plak...
huhuhuuuu....

Tuesday, September 16, 2008

minggu ke-9

salam all..
dah sebulan lebih saya x update blog...
bz aarr lately...
ari nie pun saya curi2 masa nak taip blog nie...

ok...nie serba sedikit apa yg berlaku pada sy pada minggu2 lepas...

minggu cuti sekolah
- saya xdapat bercuti lama coz ader kem sukan utk atlet2 SUA MASUM...
kem nie agak best coz melibatkan ala ala kem jati diri...
ader xtvt jalan dlm hutan sorg2 pd jam 2pagi...
hehehheee...

minggu ke-6
- saya dapat rasa saya sedikit penat d sekolah..tp lg penat drive dr melaka-KL...
hehehee...lecturer call n bgtau nk datg observe mggu nie...tp memandangkan kelas aku semuanya lewat, so dia xjadi datg...

minggu ke-7
- minggu nie sekolah stat ari rabu coz ader cuti kemerdekaan n cuti sempena ngan 1st ramadhan...

minggu ke-8
- minggu nie byk wat kerja-kerja teknikal...kemaskan bilik server ngan menyusun balik kabel2 yg berselerak tue...then minggu nie gak lecturer saya datang observe...
saya dengan konfiden, buat macam biasa dah ler eh...kelas yg kena ialah kelas 1Beta...diaorg bg kerjasama yg agak baik...thanx all... :)
komen yg lecturer bg, dia cakap, aku nie cakap laju...so nk kena slow down sket.....
ape2 pun, byk gak benda yg aku xder kat LP aku..so nk kena baiki balik...

minggu ke-9...
minggu nie laah minggu ke-9...huhuhuhuu...

minggu nie cadangannya nk bangunkan LCMS yg baru, guna moodle...
tp nampaknye cam tertangguh coz minggu nie kami (saya n cekgu ICT) bz bab2 nk configure n setup tenet kat skolah...
bz cek kabel mane yg jalan n yg mane xjalan...lots of things to do laa...

ok laah..nanti sambung lg..insyaALLAH... :)

Thursday, August 14, 2008

minggu terakhir sebelum cuti sekolah

pada minggu ini, peperiksaan peringkat sekolah diadakan yang mana pelajar2 tingkatan 1, 2 dan 4 menghadapi peperiksaan bulan ogos n tingkatan 3 n 5 menghadapi peperiksaan percubaan masing2...
memandangkan diaorang nie exam, saya telah menggunakan masa yang ada untuk menyiapkan kerja-kerja membangunkan website sekolah disamping belajar tentang cara nak setupkan network dari SAMBA linux ngan network windows...
agak mengeramkan saya biler menemui jalan buntu n kegagalan...
tapi bagi saya n cekgu ICT sini, ia satu cabaran yang perlu kami hadapi...
agak mencabar coz segala konfigurasi telah dilakukan namun masih ada yang tidak kena...
kemudian, bermula hari rabu, jam 8.30 pagi, saya memulakan operasi menginstall perisian VB ke komputer pelajar di bilik bestari @ makmal bestari....
satu pc memakan masa 20 minit untuk menginstall VB tue...
kat bilik tue ader 30 pc pelajar n 1 pc guru...total 31buah....
so dlm 10 jam 20 minit masa yang di ambil untuk saya menginstall kesemua nya...
penat n sejuk....itu lah yang boleh saya cakapkan sepanjang proses menginstall VB tue...
penat menunggu n sejuk kerana saya sorang je dalam bilik bestari tue...
ade gak kebuhsanan yang tidak dapat di elakkan kerana tiada aktiviti lain yang saya buat disamping menunggu...
tp saya mengisi nya dengan mengeksplore kesemua pc pelajar dan membersihkan apa yang patut...
hari ini, khamis, jam 12.45 tengahari, selesai lah tugas sy menginstall kesemua pc....termasuk pc cekgu...hehehhee
esok dengar-dengarnya ader pelancaran bulan kemerdekaan peringkat sekolah...
esok gak kelas saya pack...
esok gak saya mahu pulang ke kampung...
esok gak saya mahu pulang awal dari biasa...
tidak sabar menanti hari esok... :)

Tuesday, August 12, 2008

minggu ke-5

masa berlalu terlalu cepat...
sehinggakan saya tidak sedar, skrg nie dah masuk minggu ke-5 saya kat skolah SMS Muzaffar Syah nie...
lately, saya busy ngan projek nak bangunkan website skolah yang boleh di akses oleh para guru untuk upload nota, ujian atau bahan PnP...
selain guru, pelajar juga boleh akses web ni untuk mendapatkan nota2 yang telah cekgu2 diaorang upload kan...
ala ala LCMS laa...tp yg nie otai punya website...
sumer pun sendiri buat punya...
stakat nie, ape2 yang basic utk page nie, mmg dah siap...
admin dah sediakan username (untuk guru), password n ruang untuk para guru upload nota...
para pelajar plak xleh mendaftar tp diaorang still bleh akses nota2 nie...
semoga website nie akan mendatangkan kemudahan kepada semua warga MOZAC khasnya...
dan saya, sebagai seorang guru praktikal mengharapkan website ini akan terus digunakan sehingga ke masa hadapan...
n kepada cekgu ICT skolah ni, En Ahmad Sazaly Sidek, diharap anda berjaya membawa sekolah ini terus maju kehadapan bersama kemudahan ICT yang ada...
gambatey...!!!

Thursday, July 31, 2008

minggu ke3 yg sibuk...

wah...
saya xsempat nk update kan blog nie...
sume ni gara2 bz ngan web skolah yang tengah dbangunkan oleh saya n en. sazali...
ops...tiada goo0osssiipp antara kami yer...
hehheee...
yang agak memeranjatkan biler,
ader sorang pelawat ari nie datang skolah,
tgk2 laa pasal kemudahan ICT yg ader kat skolah nie...
then dia terprasan laa sy tgh edit2 pasal drupal nie...
then dia cakap 'drupal xstabil lagi...so oneday, kita akan nampak satu error reporting mengatakan ader syntex error...'
then ape2 aje yg buat kat page tue akan hilang...
pergh....sedihnye biler dapat tau...

Wednesday, July 23, 2008

hari rabu yang indah...

salam....
hari ini hari rabu...
saya xder kelas..so ngan selambernye saya siapkan kertas kerja a.k.a lesson plan a.k.a rancangan mengajar...
saya berazam mahu siapkan untuk tempoh seminggu...
senang sket nk mengajar....
tercapai kah target saya???

Monday, July 21, 2008

second week...

hollaa...
nie dah masuk minggu kedua saya bpraktikal d SMSMS nie...
hari nie ader pelawat dr someone yang berpengaruh gak...
kalu xsilap, someone yg ader kaitan ngan skolah kluster kot...
hurm...nie laa akibatnye xbawak buku nota ms perhimpunan...
daaa lupo nama pelawat... :D

hari nie i'm lil bit tired laa...
donow y...smlm saya tido lewat mcm biasa...
tp biasa xpenat gni...hurm...

Friday, July 18, 2008

hari terakhir untuk minggu pertama

hollaa....
hari nie ari jumaat, xsangka plak cepat betol masa dalam minggu nie berlalu...
esok cuti...dan minggu depan bermula lah cabaran sebenar kat sni...
erm...ekceli, kat sni xder laa susah sangat nk handle budak2 nie...
bukannye ape, budak2 yg bijak pandai n baru nk membesar nie,
dalam tempoh nie, diaorang lebih suka mendengar kata n tak bawa banyak masalah.
diaorang nie masih boleh dengar kata dan mudah dibentuk....

hari jumaat juga merupakan hari yang paling sibuk bagi saya...
coz ari nie kena ngaja 2kelas, berbanding 1kelas sehari sebelum ini...

kebetulan plak ader orang datang nk updatekan software kat komp kat lab nie...
hurm...
rasanye saya balik lambat sket ari nie...
rasa cam banyak benda plak nk dslesaikan...
kalu kat umah, xde mood..
lagipun kat umah xder internet...
xbest nk wat kerja... :D

korang setuju tak
kalu xder internet, kita punya mo0d nk wat kerja tue kurang sket...
walaupun kita xguna sangat internet,
tp still nk ader gak internet tue...
hurm...
bagi sy, sy mmg xleh hidup tanpa internet....
tp kalu daah mmg xder tue,
ape nk buat kan...???

Thursday, July 17, 2008

hari ke-4

ari nie saya akan stat mengajar student form 1...
hopefully sumernye ok...
harap2 anda, pelajar form 1 dpt beri kerjasama... :)
hari nie masuk topik baru...
iaitu spreadsheet...
a.k.a microsoft excel...
happy coding...!!!

Wednesday, July 16, 2008

selamat datang

salam sumer....
saya ingin memulakan satu blog
berkisarkan kehidupan saya sepanjang berlatihan mengajar
di SM Sains Muzaffar Syah...

saya melaporkan diri pada 14julai 2008...
setelah melaporkan diri,
saya mendapat kelas ICTL kerana kat sni xder ICT...
saya ambik alih kelas 2orang cekgu..
kedua2 cekgu nie sbenarnye cekgu math...
so lega laa diaorg coz kelas diaorang di ambik alih....
tp saya plak yg rasa cuak...

then kul11 pada hari yg sama,
saya memulakan kelas ngan kelas 2omega...
hurm...
pemikiran budak2 bijak nie berbeza dr budak2 biasa...
tambah2 diaorang ni dari sekolah berasrama penuh...
so, bg saya, diaorang nie agak mudah dkendalikan...
ader kelas yg betol2 ikot arahan,
ader gak kelas yg ader sket main2...

ari nie,
daah 3hari saya duk kat skolah nie...
isnin, selasa n ari nie, rabu...
masih ader kekurangan...
bak kata cekgu cekgi dsni,
saya kena garang sket...
ala ala mak tiri...
hurm...
boleh ke gtu???